Nestlé Sinlac rizs- és szentjánoskenyérmag alapú pép Bifidusszal 4 hó+ (650 g)
Nestlé Sinlac rizs és szentjánoskenyérmag alapú pép Bifidusszal 4 hónapos kortól. Speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer tej-, szója-, gabona- (búza, rozs, árpa, zab) allergia és coeliákia diétás ellátására. A Sinlac tej-, szója- és gluténmentes pép úgy lett kifejlesztve, hogy alkalmazható legyen a javallatban jelölt táplálékallergiák elkerülő diétájában.
Az A és Cvitamin, valamint a cink hozzájárulnak az immunrendszer megfelelő működéséhez.
Gondolta volna?
A leggyakrabban allergiát okozó élelmiszerek: tej, szója, tojás. Az allergiára veszélyeztetett babák táplálásakor ezeket az ételeket fokozott körültekintéssel javasolt bevezetni az első életévben!
Rizs
Megfelelő összetevő az első szilárd ételekhez, nem tartalmaz glutént és könnyen emészthető.
Szentjánoskenyérmag
Hüvelyes növény, amely nem tartalmaz glutént. Kiváló fehérje és alapvető ásványianyag forrás.
A táplálékallergiáról:
A tehéntejfehérje, szójafehérje és más táplálékallergiák egyre gyakrabban fordulnak elő baba és kisgyermekkorban, de a jellegzetes tünetek akár felnőttkorban is jelentkezhetnek. A megelőzés és kezelés leghatékonyabb módja a panaszokat okozó táplálék vagy táplálékösszetevő étrendből történő kiiktatása.
A Sinlac Zero erre a célra kifejlesztett tej, szója, glutén és tojásmentes pép.
A Nestlé Sinlac Neutral javallatai:
Allergia szempontjából veszélyeztetett csecsemők és kisdedek számára anyatej vagy hypoallergén tápszer (pl. Beba H.A. Start Pro, Beba H.A. Pro, Beba H.A.2 Pro) mellett.
– Táplálékallergia gyanúja esetén az eliminációs diéta részeként
– Tehéntej-, szója- és multiplex táplálékfehérje-allergia esetén
– Glutén-túlérzékenység (coelikália) esetén
– Gabona-allergia esetén
– Laktóz-intolerancia (tejcukor-érzékenység) esetén
A Sinlac Neutral ellenjavallatai:
– Glukóz-, fruktóz-, szacharóz-intolerancia
– Rizs- és/vagy szentjánoskenyérliszt-allergia
A Nestlé Sinlac por az alappép készítése mellett alkalmas a kornak megfelelő egyéb ételekben sűrítő, dúsító anyagként történő felhasználásra. A baba korának és igényeinek megfelelően az adagolás, a konzisztencia kialakítása egyéni eltérést mutathat.
Az alappép gyümölcs- és zöldségpürével, egyéb ízesítő anyagokkal is kombinálható, valamint karakteres ízek tompítására és semleges ízek kiemelésére is felhasználható.
Dúsítás:
A főzelékalap jellegétől függően, adagonként 15 gramm Nestlé Sinlac por az étel össz-energia-tartalmát kb. 64 kcal-val emeli.
Sűrítés:
Az ételhez utólagosan hozzákevert Nestlé Sinlac por nem igényel utólagos hőkezelést.
Sütés, főzés:
A Sinlac por magas, tartós hő hatására is megőrzi élvezeti értékét.
FONTOS FIGYELMEZTETÉS:
A Nestlé Sinlac kizárólag az orvos javaslatára, az orvos előírása és ellenőrzése mellett, valamint a használati utasítás szerint alkalmazható 4 hónapos kornál idősebb babák táplálására. Kizárólagos táplálásra nem alkalmas. Fokozott allergiás terheltség, vagy már kialakult táplálékallergia esetén mindig szükséges a teendőket orvossal és dietetikussal megbeszélni.
Ügyelj a változatos és kiegyensúlyozott étrendre és az egészséges életmódra.
Összetevők
Rizsliszt 53,9%, Szentjánoskenyérmag-liszt 16,8%, Cukor, Maltodextrin, Növényi olajok (pálma, repce, kókusz, napraforgó), Kalcium-karbonát, Stabilizátor (nátrium-foszfátok), Étkezési sav (citromsav), Glükózszirup, Vitaminok (L-aszkorbinsav, nikotinamid, DL-α-tokoferil-acetát, tiamin-mononitrát, kalcium-D-pantotenát, retinil-acetát, piridoxin-hidroklorid, riboflavin, D-biotin, pteroil-monoglutaminsav, kolekalciferol, cianokobalamin), Vas-pirofoszfát, Cink-szulfát, Kálium-jodid, Bifidobacterium lactis CNCM l-3446 (10⁷ cfu/g por)
Tápértékre vonatkozó információk
Tápanyagok
|
100 g por |
100 g kész pép |
1 adag (50 g por + 150 ml víz) |
Energia kJ / kcal |
1792 / 425 |
448 / 106 kcal |
896 / 213 |
Zsír g |
10,0 |
2,5 |
5,0 |
amelyből telített zsírsavak g |
3,9 |
1,0 |
2,0 |
Szénhidrát g |
68,8 |
17,2 |
34,4 |
amelyből cukrok g |
19,2 |
4,8 |
9,6 |
Rost g |
2,8 |
0,7 |
1,4 |
Fehérje g |
13,5 |
3,4 |
6,8 |
Só g |
0,29 |
0,07 |
0,14 |
Ásványi anyagok |
|
|
|
Nátrium mg |
115 |
28,8 |
57,6 |
Kalcium mg |
530 |
132,5 |
265 |
Vas mg |
8,0 |
2,0 |
4,0 |
Cink mg |
5,6 / 140% * |
1,4 |
2,8 / 70% * |
Jód µg |
55,0 |
13,8 |
27,5 |
Vitaminok |
|
|
|
A-vitamin µg RE |
410 / 102% * |
102,5 |
205 / 51% * |
D-vitamin µg |
4,5 |
1,1 |
2,3 |
E-vitamin mg TE |
2,5 |
0,6 |
1,3 |
C-vitamin mg |
65 / 260% * |
16,3 |
32,5 / 130% * |
Tiamin (B₁-vitamin) mg |
0,9 |
0,23 |
0,45 |
Riboflavin (B₂-vitamin) mg |
0,34 |
0,08 |
0,17 |
Niacin mg |
3,0 |
0,8 |
1,5 |
B₆-vitamin mg |
0,26 |
0,07 |
0,13 |
Folsav µg |
20,0 |
5,0 |
10,0 |
Pantoténsav mg |
1,1 |
0,28 |
0,55 |
B₁₂-vitamin µg |
0,8 |
0,2 |
0,4 |
Biotin µg |
20,0 |
5,0 |
10,0 |
* Táplálkozási beviteli referenciaérték %-a. |
|
|
|
|
|
|
|
A százalékos érték a csecsemők és kisgyermekek számára készült feldolgozott gabonaalapú élelmiszerekről és bébiételekről szóló rendeletben megadott jelölési referenciaértéket veszi alapul.
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)